FUNDACIÓ “LA CAIXA” Y CAIXABANK COLABORAN CON CAMERATA XXI

EL PROGRAMA EDUCATIVO “ANEM A CONCERT” QUE ORGANIZA CAMERATA XXI AL TEATRE BARTRINA DE REUS ES EL EJE VERTEBRADOR DEL CONVENIO DE COLABORACIÓN QUE HAN FIRMADO LAS DOS FUNDACIONES.

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, ha aportat 2.000 €  a la Fundació Camerata XXI per al programa educatiu “Anem a Concert”.

Aquest dilluns, 23 de novembre de 2020 al “hall” del teatre Bartrina s’ha signat el conveni de col·laboració entre la Fundació Camerata XXI i Fundació “La caixa”. La Sra. Montserrat Mallafrè, directora d’Institucions de CaixaBank a Tarragona i el Sr. Xavier Blanc, president de Camerata XXI Fundació privada, han subratllat la importància d’aquesta col·laboració, que té com a  objectiu de fer arribar el programa educatiu “Anem a Concert” als alumnes més desfavorits dins de la mateixa aula o escola, i a les escoles amb una major diversitat cultural que queden excloses de l’activitat educativa per un tema econòmic.

El programa educatiu “Anem a concert amb l’Orquestra Camerata XXI Ciutat de Reus” està dissenyat especialment per a apropar la música al sector educatiu. S’han dissenyat una sèrie de propostes educatives i concerts per a la participació de les escoles al llarg de tot el cicle de PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA.

Aquest programa educatiu proposa una seqüenciació d’activitats per a estimular i tenir consciencia del gaudi d’escoltar els diferents instruments d’una orquestra simfònica en directe. Tot el material sonor, plàstic i digital ha estat pensat explícitament per aquest programa educatiu i es desenvoluparà mitjançant les diferents grups de l’Orquestra Camerata XXI Ciutat de Reus com a fil conductor.

Els concerts és realitzaran al Teatre Bartrina els mesos de gener i febrer de 2021.

Camerata XXI Fundació Privada es una entitat sense ànim de lucre creada el 21 d’abril de 1991. Els seus objectius fundacionals són EL FOMENT I PROMOCIÓ DE LA FORMACIÓ INTEGRAL DELS ESTUDIANTS DE MÚSICA, DELS MUSICS DEL TERRITORI I LA DIFUSIÓ CULTURAL I SOCIAL DE LA MÚSICA, mitjançant concerts, programes d'investigació, publicacions, concerts educatius, familiars, i altres… Més de 1.000 concerts avalen la seva tasca.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país.